Raamantenne met ingebouwde versterker
In houten behuizing met pertinax front en houten voet. Aan de buitenkant van de behuizing zit een antennewikkeling met twee windingen.
Boven rechts zit een aan/uit schakelaar, links een lampje dat brandt als de versterker aan staat. Onderaan links zit een golflengteschakelaar voor lange- midden- en kortegolf (GO, MO en OC). Rechts kan worden afgestemd.
Doordat de antenne voornamelijk de magnetische component van het antennesignaal ontvangt, wordt een groot deel van de storingen tegengehouden. De ingebouwde versterker versterkt het antennesignaal behoorlijk, waardoor ook binnenshuis een goede ontvangst mogelijk is.
Dit type antenne was vooral populair in België en Frankrijk.
R.R Radio S.A. wordt in maart 1930 in Brussel opgericht door de heren Roger Roy en Marc Revol. Het adres is 10, Impasse de l'Hopital. In 1934 verhuist het bedrijf naar een nieuwe fabriek in Anderlecht, 44-46, Rue des Goujons. In 1953 verhuist het bedrijf opnieuw, naar de Chaussée de Ninove 291. Het bedrijf maakt fraai vormgegeven radio's tot het begin van de jaren '50 van de vorige eeuw. Rond 1966 stopt RR Radio.
Een voorbeeld van een paar radio's van R.R. Radio hier.
Gegevens Buizen Schema
Serienummer  
Gemaakt in ± 1950
Aangeschaft in 2018
Afmetingen (h x b x d) 29,3 x 21 x 8 cm
Voltages 220 volt
Klik op een buis voor meer informatie Klik op het schema om te vergroten

Achterzijde
Nadat de raamantenne aangesloten is op het lichtnet, de twee stekkers aan de achterzijde aangesloten zijn op de antenne- en aardbus van een radiotoestel en een zender is gevonden op de radio, kan daarna de antenne worden afgestemd door middel van de rechter knop. Door de antenne te draaien kan de ontvangst nog verder worden geoptimaliseerd.
Binnenzijde
Tussen de schakelaar en het pilot-lampje zitten twee draadgewonden weerstanden die zorgen voor de werkspanningen van de versterker. Onderin links de afstemcondensator met daarnaast de golflengteschakelaar en daaronder de spoeltjes voor de lange- en de middengolf. Boven de schakelaar zit het spoeltje voor de kortegolf.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op maandag 29 april 2019