Home
Radio's
  S.C. La Radiophonie Belge
    La Radiophonie radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

Société Coopérative La Radiophonie Belge; een coöperatieve vereniging, werd opgericht door de heren Jacques Cantillon en Charles Verstraete in het jaar 1924. Beiden hadden daarvoor voor de koopvaardij gewerkt, de heer Cantillon als dekofficier en de heer Verstraete als radio-officier.

Catalogus uit het jaar 1934

Onder de merknaam Radiobe werd in de jaren '20 een aantal radio's gemaakt. Voor Radio-Phono (Le Magasin Noir & Blanc), 67, boulevard Maurice Lemonnier in Brussel maakte men o.a. de kristalontvanger "Le Canari" met de bijpassende versterker "Ténor".
In 1927 won La Radiophonie Belge een gouden medaille op de radiotentoonstelling van Luik.
Het bedrijf was in de loop van haar bestaan gevestigd op een aantal adressen in Brussel: rue de la Madelaine 15 met bureaus en fabriek in de rue van Helmont, 23. In de jaren '30 op 53, rue du Poinçon. Na de oorlog: rue de Woeringen, 9. Er waren bijkantoren in Antwerpen, Gent en Luik.
Het bedrijf importeerde o.a. de merken Zenith, Varley, Bulgin, Dubilier, Firchow, LRB, Partridge, Perpetuum-Ebner en Plessey.
La Radiophonie bestond nog tot de jaren '90 van de vorige eeuw. Men hield zich voornamelijk bezig met importactiviteiten.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zondag 14 januari 2018