Home
Radio's
  Minimax
    Minimax radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 
Het bedrijf wordt begin jaren '20 opgericht in Beek en Donk. Oprichter is C.R.M. (Cor) Thijssens, geboren in 1902 in Beek en Donk.

Minimax logo

Thijssens is al vroeg actief: in 1921 verkoopt hij zijn eerste radio aan de burgemeester van Aarle-Rixtel, nadat hij een technische opleiding had gevolgd bij  Technisch Instituut Steehouwer in Rotterdam en enige tijd gewerkt had bij de firma Koumans & Polak, eveneens in Rotterdam.
In 1921 en 1922 vaart hij als marconist op een aantal schepen en in juli 1923 krijg het eerder door hem opgerichte bedrijf de naam "Radio-Technisch Bureau C.R.M. Thijssens". Tot begin 1926 worden radiotoestellen gefabriceerd onder deze naam. In de productiefste periode, 1924-1928, verschijnt een flink aantal modellen die in heel Nederland verkocht worden. In maart 1926 wordt de naam van het bedrijf veranderd in "Radio-Onderneming Minimax".
Eind 1928 gaat het bedrijf op zoek naar een grotere ruimte en begin 1929 wordt in Veghel een nieuw pand in bedrijf genomen. Minimax maakt meer een meer radio's die op het lichtnet werken. Helaas verslechtert in dat jaar de economisch situatie, waardoor het bedrijf nog maar weinig verdient. Die omstandigheden zorgen ervoor dat het bedrijf uiteindelijk de activiteiten stopt in 1934. Cor Thijssens treedt daarna in dienst bij Philips.

Briefhoofd van het bedrijf

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 03 oktober 2019