Home
Radio's
  Federal
    Federal radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 
Federal Telephone & Telegraph Co. begon als Federal Telegraph, aan het einde van de 19e eeuw. Het bedrijf was gevestigd in Palo Alto, CaliforniŽ. Federal begon kleinere telefoonbedrijven op te kopen, waaronder verschillende aan de oostkust van Amerika. In het begin van de twintigste eeuw was Century Telephone Construction Company, gevestigd in Buffalo, New York, een van deze kleinere bedrijven die samensmolten met Federal. In 1909 werd de naam van Federal veranderd in Federal Telephone and Telegraph Co.

Federal hoofdvestiging in Buffalo, New York in 1919

De hoofdvestiging van het bedrijf kwam Buffalo, New York, net als een productiefaciliteit die telefoon-, telegraaf- en radiotoestellen produceerde en werd geleid door president B.G. Hubbell.
FTC's hoofdingenieur was Frederick Kolster, de uitvinder van de richtbare raamantenne. In het midden van de jaren twintig bouwde FTC consumentenradio's onder de merknaam "Kolster". Federal gebruikte zelf de merknaam "Ortho-sonic".
Het bedrijf Mackay Radio & Telegraph Company had nauwe banden met FTC en alle vroege Mackay maritieme radioapparatuur werd gebouwd door FTC. Toen Mackay in 1928 door ITT werd gekocht, duurde het niet lang voordat FTC ook werd toegevoegd aan de groeiende lijst van bedrijven die eigendom werden van, of werden gecontroleerd door, ITT. De aankoop vond plaats rond 1931 en op datzelfde moment verhuisde FTC naar New Jersey. In New Jersey bleef FTC maritieme radioapparatuur bouwen, meestal voor Mackay Radio.
Rond 1940 werd de naam van Federal Telegraph Company gewijzigd in Federal Telephone & Radio Corporation. Radioproductie voor de consumentenmarkt ging nog door tot het begin van de jaren '50 van de vorige eeuw.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 27 november 2018