Home
Radio's
  Dahlberg
    Dahlberg radio's
Luidsprekers
Diversen
Buizen
Nostalgie
Links
Te koop

 
Kenneth H. Dahlberg (30 juni 1917 4 oktober 2011) was gedurende de Tweede Wereldoorlog piloot, maar voor de oorlog werkte hij in de hotelbusiness. Na de oorlog wilde hij niet terugkeren in het hotelwezen maar trad hij in dienst van het bedrijf Telex, dat gehoorapparaten fabriceerde.
In 1948 vertrok hij bij Telex en richtte hij zijn eigen bedrijf op: Dahlberg Company, samen met zijn broer. Het bedrijf begon ook met het maken van gehoorappartaten, o.a. "The Miracle Ear". Het adres van het bedrijf was Golden Valley, Minneapolis 22, Minn.

Gezien zijn hotelachtergrond leek het hem een goed idee ook geld te gaan verdienen met hotelapparatuur die kon worden bediend door een inwerpen van munten. Er waren in hotels al airconditioners, fans en massagebedden, die op die manier werkten. Hij ontwierp een radio, die kon worden bevestigd aan het hoofdeinde van een bed met een luidsprekertje dat onder het kussen kon worden geschoven en verkocht deze aan hotels, motels en ziekenhuizen.
Dahlberg liet de radio's waarschijnlijk maken bij Setchell-Carlston in St. Paul, Minnesota.
In het begin van de jaren '50 van de vorige eeuw werden meerdere types op de markt gebracht maar in de jaren daarna kwamen geen nieuwe modellen meer op de markt en
legde het bedrijf zich weer toe op het maken van gehoorapparaten. Hij was een van de eersten die daarin transistoren toepaste.
In 1994 verkocht Dahlberg zijn bedrijf aan Bausch & Lomb, en trad hij nog op als financier van jonge bedrijven met zijn bedrijf Carefree Capital.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 01 maart 2019